top of page

Antoisa, selkeä ja nopea


Miten määritellä hyvä yrityksen verkkosivu? Yksi konsti on vastata muutamiin kiperiin kysymyksiin:

  • käykö sivuilta selkeästi ilmi yrityksen toiminta ja tuotteet/palvelut: mitä, kenelle, missä, miten

  • onko sivustolta helppo löytää tietoa

  • kertooko sivusto sen mitä kohderyhmäsi etsivät

  • ohjaako sivusto asiakasta

Tuotteet ja palvelut kirkkaasti esille

Tuo sivuilla esille lupauksesi asiakkaalle – mitä yrityksesi tarjoaa. Anna syy kiinnostua tarjonnastasi ja kerro miksi yrityksesi on asiakkaan luottamuksen arvoinen. Yritysesittely on hyvä löytyä: on tärkeää kertoa kuka/ketkä tekevät ja tuoda esille yrityksen osaamisen tausta.

Huolehdi että tekstit ja otsikot vastaavat mahdollisimman hyvin aihealueen avainsanoihin (ks. kirjoitus hakukoneoptimoinnista). Tarjoa potentiaaliselle asiakkaalle arvokasta tietoa ja vinkkejä – tuo esille tuotteen/palvelun hyöty asiakkaalle. Esimerkiksi jos myyt teetä niin auta omalla osaamisellasi asiakasta löytämään hänelle sopivat vaihtoehdot ja mahdollisesti kiinnostumaan ihan uusista.

Asiakkaat haluavat vertailla hintoja, joten jos vain mahdollista niin laita hinnat näkyville. Monet eivät jaksa nähdä vaivaa kysyäkseen hintoja. Jos tuotteesi on aina räätälöity esim. ohjelmapalvelut, niin laita hintaesimerkki edes yhdestä, mieluummin useammasta erilaisesta paketista!

Yhteystiedot ja keinot ottaa yhteyttä pitää tuoda selkeästi esille. Jos kyseessä on varattava palvelu, niin nettivarausmahdollisuus on hyvä ratkaisu. Mieti sivuston palvelupolku: antaako sivusto tietoa ja ohjaa ottamaan yhteyttä tai tekemään ostoksia myymälässä tai kysymään tarjouksen jne VAI voiko koko ostoprosessin suorittaa verkkosivustolla, jolloin kyseessä on verkkokauppa? Verkkokauppaan perehdymme blogissa myöhemmin keväällä 2016.

Sivuston sisällön kehittämisessä kävijäseuranta kuten Google Analytics on loistava väline – se kertoo mitä kävijät katsovat, kuinka kauan he sivuilla viihtyvät, mistä he tulevat, millaisilla laitteilla he sivuja selaavat ja paljon muuta. Huolehdi siis että sivustoosi on kytketty kävijäseuranta ja ota siitä hyöty irti!

Rakenne simppeliksi & navigaatio kuntoon

Perussääntönä on että mitä vähemmän klikkauksia vierailijan täytyy tehdä, sen parempi. Tee verkkosivuston rakenteesta mahdollisimman yksinkertainen niin, että sivulla on helppo kulkea (=navigoida). Jaottele asiat loogisesti ja kokoa samaan teemaan liittyvät asiat niin, että käyttäjä pääsee siihen helposti käsiksi samasta näkymästä. Selkeää rakennetta arvostavat käyttäjän lisäksi hakukoneet :)

Emme tässä keskity sivuston tekniseen toimivuuteen mutta siitä muutama kohta:

  • pidä huolta sivun toimintavarmuudesta: sivu ei kaatuile yllättäen, sivuston ominaisuudet toimivat… – varmista asia verkkosivun palveluntarjoajaltasi

  • huolehdi sivuston latausnopeudesta – jos sivun aukeaminen on liian hidasta, voi se karkottaa kävijöitä. Tämä asia kannattaa myös tarkistaa palveluntarjoajaltasi. Itse asiaan voi vaikuttaa myös lataamalla tiedostot kuten kuvat verkkoon sopivassa koossa.

Hyvä ulkoasu tukee hyvää sisältöä

Johdonmukainen ja houkutteleva ulkoasu on erittäin tärkeä osa verkkosivua. Ulkoasu viestii ja luo mielikuvaa yrityksestäsi, ohjaa käyttäjää ja jäsentää sisältöä. Laadukkaat kuvat ovat huomionarvoinen osa sisältöä – kärjistetysti millainen kuva, sellainen tuote eli jos kuva on rakeinen ja otettu vähän ”sinnepäin” niin sama mielikuva yhdistyy helposti myös ko. tuotteeseen.

Muista mobiilikäyttäjät!

Verkkosivujen käyttö erilaisilla älypuhelimilla ja tablet-laitteilla kasvaa jatkuvasti. Palvelethan siis hyvin myös mobiilikäyttäjiä ja huolehdit sivuston responsiivisuudesta (sivusto muuntuu käyttäjän päätelaitteen mukaisesti) ja mobiilioptimoinnista.

Aihealueen julkaisut 
Edelliset julkaisut
Suositut avainsanat
Tunnisteita ei vielä ole.
bottom of page