top of page

Erikoisemmat markkinointikeinot - geokätköily

Oletko ikinä ajatellut, että sosiaalisen median ja muiden perinteisten sähköisten markkinointikanavien lisäksi on olemassa myös muita edullisia tai ilmaisia markkinointikeinoja? Yksi tällainen markkinointikeino on geokätköily, jonka potentiaalia markkinoinnissa ei ole täysin hyödynnetty.

Mitä geokätköily oikein on?

Lyhyesti sanottuna geokätköily on nykyaikaista aarteenetsintää, jossa etsitään harrastajien mielenkiintoisiin paikkoihin piilottamia kätköjä gps-laitteen avulla. Lue lisää esim. täältä: http://www.luontoon.fi/geokatkoily Harrastus on kasvattanut suosiotaan vuosi vuodelta ympäri maailmaa, myös Suomessa! Maailmalla lajin harrastajia on jo yli 6 miljoonaa ja Suomessa joidenkin arvioiden mukaan noin 30 000. Harrastajia on vauvasta vaariin, ja monille se on koko perheen yhteinen harrastus. Osa matkustaa varta vasten kätköjen perässä pitkin Suomea ja maailmaa. On jopa sanottu, että geokätköilijöille pitäisi myöntää jokin tunnustus matkailun edistämisestä.

Geokätköt ovat etenkin kivijalkakaupoille ja ruokapaikoille oiva keino ohjata potentiaalisia asiakkaita luokseen. Markkinointia voi kätkön piilottamisen lisäksi tehdä myös erilaisilla matkalaisilla, lue täältä esimerkki miten The Revenant -elokuvaa markkinointiin geokätköilyn avulla.

Pitää kuitenkin muistaa kunnioittaa harrastuksen sääntöjä, eli kätköt tehdään aina ensisijaisesti kätköilijöille eikä kaupallista markkinointia varten. Markkinoinnin pitää siis tapahtua todella hienovaraisesti, mutta se on kuitenkin mahdollista!

Jos itsellä ei ole aikaa perehtyä harrastukseen ja piilottaa kätköä oman yrityksen lähelle, niin lajin harrastajia voi pyytää avuksi ja ehdottaa heille kätkön tekemistä yrityksesi lähelle. Koska geokätköily on nykyisin todella suosittu harrastus, löytyy varmasti jokaisen lähipiiristä ainakin yksi kätköilijä.

Kotkan-Haminan seudulla on noin 600 kätköä, kenties joku niistä on jo yrityksesi lähellä? Ilman rekisteröitymistä voit tarkastella kätköjä kunnittain täällä. Kunnan valitsemisen jälkeen voit katsoa kätköjä myös kartalla.


Aihealueen julkaisut 
Edelliset julkaisut
Suositut avainsanat
Tunnisteita ei vielä ole.
bottom of page