top of page

Anna hyvää niin saat hyvää


Suunnittele sisältöä, mieti tavoitteita

Ytimekäs toimintasuunnitelma on aina paikallaan. Arvioi:

  • Miksi yrityksesi on Facebookissa?

  • Mitä ja ketä tavoittelette?

  • Mitä annettavaa teillä on? Millaista sisältöä voisitte tuottaa?

  • Mihin asioihin yrityksen tarjonta liittyy – esim. millaisiin tilanteisiin, hetkiin, sesonkeihin, juhlapäiviin

Jaa hyvää!

Kun suunnittelet sisältöä Facebook-sivullesi niin pohdi mitä sellaista sinä ja yrityksesi voitte tarjota, josta olisi hyötyä ja iloa seuraajille tai potentiaalisille seuraajille. Onko sinulla tarjota hyödyllisiä vinkkejä tai tietoa? Samalla tuot esille omaa ja yrityksesi osaamista.

Mieti innostuuko tavoittelemasi kohderyhmä tuotteista tai palveluista sinällään vai itselleen sopivista arvoista, tarkoituksesta, kiinnostuksen kohteista ja itselleen tärkeistä jutuista. Sosiaalisessa mediassa voi on syytä laittaa tunteet peliin, kaikki inhimillinen ja tunteisiin vetoava kiinnostaa. MUTTA muista aina hyvä maku, tarkoitus ja tietenkin kaikki ”tieteen & taiteen” säännöt! Huumori on upea laji, jota kannattaa viljellä mutta siinä on myös valitettavan paljon sudenkuoppia, joita kannattaa vältellä. Tarjoa hyvää mieltä!

Ihminen ihmiselle

Voitko tuoda Facebookissa esille millaisia ihmisiä teidän yrityksenne taustalta löytyy? Usein on kiinnostavaa päästä kurkistamaan kulisseihin – ai noinko sitä leipää leivotaan, onpa ihanan pirteä leipuri, mitäköhän tuo tehosekoittimen näköinen kone tekee.

Kuvat ja videot toimivat Facebookissa parhaiten. Muista aina huolehtia hyödyntämäsi materiaalin (kuvat, videot, tekstit jne) tekijänoikeuksista – älä koskaan käytä materiaalia, johon yritykselläsi ei ole käyttöoikeutta! Kuvamuodoista vaakakuvat toimivat Facebookissa parhaiten.

Aktivoi

Ole itse aktiivinen – tee päivityksiä säännöllisesti. Kysy kysymyksiä & osallista ihmisiä! Tuo Facebook-sivuasi esille kaikissa kanavissasi: verkkosivuilla, sähköposteissasi (esim. allekirjoituksessasi), muissa sosiaalisen median kanavissa, käyntikorteissa, esitteissä, lehti-ilmoituksissa ja tapahtumissa. Hyödynnä omat verkostosi tehokkaasti. Ja muista: seuraa itse aktiivisesti muita, tykkää ja osoita huomiota!

Erilaiset aktivoinnit kuten kilpailut ja arvonnat sopivat hyvin Facebook-sivulle kunhan muistat aina noudattaa Facebookin sääntöjä. Säännöt löydät Facebookin ohjekeskuksesta: https://fi-fi.facebook.com/page_guidelines.php#promotionsguidelines

Sieltä löytyvät mm. seuraavat asiat:

  • kilpailusta tai arvonnasta on käytävä selkeästi ilmi, ettei se liity mitenkään Facebookiin

  • osallistujia ei saa velvoittaa jakamaan mitään kilpailun järjestäjän materiaalia omissa Facebook-profiileissaan esim. päivitystä/kuvaa/videota

Seuraa ja sovella

Tarkkaile omien päivitystesi menestystä. Seuraa mm. mihin aikaan päivästä ja viikosta postaukset saavat eniten näkyvyyttä ja hyödynnä näitä hetkiä, esim. ajastetuilla postauksilla. Tutustu siihen, mitä vastaavanlaiset toimijat ja sivut tekevät – älä kopioi mutta ota vinkit hyödyksesi ja vertaile myös omaa tekemistäsi muihin. Vinkkejä kannattaa hakea laajasti ja avoimin mielin: tehdäänkö esimerkiksi jollain toisella alalla tosi mahtavaa Facebook-sisältöä, josta voisi itsekin ottaa opiksi?

Ensi kerralla bloggailun aiheena mainonta Facebookissa. Stay tuned!

Aihealueen julkaisut 
Edelliset julkaisut
Suositut avainsanat
Tunnisteita ei vielä ole.
bottom of page